werkplaats 1

 

De workshop kachel bouwen beslaat 2 hele dagen.

In deze 2 dagen wordt er hard gewerkt, om vuurvaste beton te maken en in de mallen te gieten. De mallen moeten de dag erop geleegd worden en weer schoongemaakt worden. Daarnaast is er voldoende ruimte om informatie te delen.
Te denken valt aan uitleg over het principe van een accumulerende kachel, het proces om de kachel te maken, informatie over het stoken en in elkaar zetten van de kachel. De geschiedenis van de zelfbouw accumulerende kachels komt uiteraard ook voorbij.
Alle onderdelen worden nog eens besproken zodat er éénmaal thuis geen onduidelijkheden hoeven te ontstaan.

Aan het einde van de 2e dag kan de kachel, in onderdelen, al meteen mee naar huis genomen worden, samen met de handleiding, bouwtekening en informatie over het instoken en hoe je hout snel terug kunt drogen.

De workshop prijs is gebaseerd op twee of drie deelnemers die samen een kachel bouwen. Het aantal deelnemers hangt af van de grootte van de kachel.
De ervaring leert dat het dagen zijn, waar je moe maar voldaan op terugkijkt. Het is best even zwaar werken (die betonpanelen wegen nu eenmaal veel (=massa). Maar er is ook voldoende ruimte voor een praatje en een kop koffie of thee.

werkplaats 2

 

werkplaats 3

Inspiratie

Centrum

De Weide

op het voormalige terrein

van de 12 Ambachten

te Boxtel.

 

Ons adres:

Hein & Nicole

Mezenlaan 2
5282HB Boxtel

06-28077465
(Nicole vd Heuvel)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.